"Hay un mundo entero dentro de nosotros que necesita ser explorado. Viaja a través de ti mismo. Encuentra las principales atracciones y los valles escondidos de tu alma. Aprende porqué atraes al tipo de gente que está en tu vida. Deambula más allá de esas razones, y entiéndelas. Pregúntale a tu corazón por qué y por qué no. Dile a tu mente que se apacigüe y disfruta del momento. Habla con tus ojos y sugiéreles que vean a través de diferentes perspectivas. Encuéntrate con las celdas dentro de tus fallos y libérate de todos esos prisioneros. Desabróchate el cinturón de seguridad y vive al borde tus oportunidades. Ama el atlas que es tu cuerpo, disfruta el trayecto y ten buenos viajes." (Dru Anthony)
Si tengo una asignatura pendiente, verdaderamente pendiente, es el inglés. Mi colegio era religioso, solo de niñas, con uniforme y...se estudiaba francés. Tampoco es que tenga un conocimiento exhaustivo del idioma galo, así que igual tengo que concluir que soy una negada para los idiomas, pues como me dicen mis hijos: "mamá, si no sabes inglés es porque no quieres", y seguramente tengan razón, nunca he ido a una academia a aprenderlo pero no me ha dado pereza coger un avión y plantarme en la península para tomar clases de pan, sushi o lo que se presente. Pero sigue siendo mi asignatura pendiente.
¿Por qué os cuento todo eso? Porque me da mucha rabia cuando no puedo enterarme de lo que pone algo en ese idioma y agradezco un montón a quienes tienen la santa paciencia de traducirme las cosas, como hizo mi querida Gloria con este escrito de Dru Anthony ¡gracias guapa! mira si me ha gustado que no he podido resistirme a ponerlo en una entrada ;)
En cuanto a la recetita de hoy, sopa y puchero, de nuevo me la ha explicado mi madre pues se trata de una de esas preparaciones tradicionales de la isla que he comido tooooda la vida pero nunca la había hecho. Seguro que muchos de vosotros lo identificáis con platos tradicionales de vuestra zona, pues a lo largo de nuestra geografía se preparan recetas parecidas pero con otros nombres: escudella i carn d´olla en Cataluña, cocido en Madrid, olla podrida en Extremadura, Castilla y León, berza en Cádiz, puchero en Andalucía, pote en Asturias, etc., cada una con sus propias variedades pero iguales en lo básico. Curioso ¿no?
A mis hijos, este plato les gusta muchísimo, sobre todo el intenso sabor que los ingredientes dejan en el caldo que ellos llaman "sopa especial". La cantidad de los ingredientes va "a ojo", pues así es como me la ha explicado mi madre, como casi todas las recetas que me explica, poned más o menos según lo que os gusten. Lo que hice para no equivocarme demasiado pues odio que queden muchas sobras, fue preguntar qué tipo de carne prefería cada comensal, y contar uno o dos trozos por persona. Si tenéis suerte aún podéis encontrar alguna col espléndida, a mí me gusta aprovechar hasta el último aire frío para hacerlo, pues este plato nos gusta aunque no esté caliente.
- Cordero troceado
- Cerdo troceado
- Carne picada
- Panceta de cerdo
- Ajos
- Perejil
- Un trocito de unto
- 6 patatas pequeñas
- 3 boniatos pequeños
- 500 gr de garbanzos hervidos
- Una rama de apio
- Un trozo de butifarrón por persona
- Un trozo de sobrasada por persona
- Col rizada
- Agua
- Sal
- Fideos finos
En una cazuela lo suficientemente grande, disponemos las patatas peladas y cortadas por la mitad a lo largo, los boniatos también pelados y cortados por la mitad a lo largo, los garbanzos hervidos, el apio, la sobrasada y el butifarrón, añadimos un poco del caldo del que hemos preparado y le damos un hervor. Si es necesario añadimos más caldo.
Lavamos la col, la troceamos y la añadimos a la cazuela. Tapamos para que con el vapor se vaya haciendo todo a fuego lento. Tendremos que dejar que hierva hasta que las patatas estén bien hechas, para ello vamos comprobando cada par de minutos, porque tampoco tenemos que dejar que cuezan excesivamente para que no se deshagan. Un ratito antes de bajarlo del fuego añadimos las pelotas de carne, con cuidado para que aguanten enteras.
Cuando esté todo hecho, con la ayuda de un cucharón vamos recogiendo el caldo de cocer las verduras y lo colocamos en una olla para cocer en él los fideos, si es necesario añadimos más caldo del preparado y reservado. Antes de servir, colocamos la carne sobre las verduras y lo calentamos todo.
_______________________________________
"Hi ha un món sencer dins nostre que necessita ser explorat. Viatja a través de tu mateix. Troba les principals atraccions i les valls amagades de la teva ànima. Aprèn perquè atreus al tipus de gent que està en la teva vida. Deambula més enllà d'aquestes raons, i enten-les. Pregunta-li al teu cor per què i per què no. Digues a la teva ment que es calmi i gaudeix del moment. Parla amb els ulls i fes que vegin a través de diferents perspectives. Troba't amb les cel·les dins dels teus errors i allibera't de tots aquests presoners. Descorda´t el cinturó de seguretat i viu a la vora de les teves oportunitats. Estima l'atles que és el teu cos, gaudeix el trajecte i tingues bons viatges. " (Dru Anthony)
Si tinc una assignatura pendent, veritablement pendent, és l'anglès. El meu col·legi era religiós, només de nenes, amb uniforme i ... s'estudiava francès. Tampoc és que tingui un coneixement exhaustiu de l'idioma gal, així que potser he de concloure que sóc una negada per als idiomes, ja que com em diuen els meus fills: "mamà, si no saps anglès és perquè no vols", i segurament tenen raó, mai he anat a una acadèmia a aprendre, i en canvi no m'ha donat mandra agafar un avió i plantar-me a la península per fer classes de pa, sushi o el que es presenti. Però segueix sent la meva assignatura pendent.
Per què us explico tot això? Perquè em fa molta ràbia quan no puc assabentar-me del que posa alguna cosa en aquest idioma i agraeixo un munt als que tenen la santa paciència de traduir-me les coses, com va fer la meva estimada Glòria amb aquest escrit de Dru Anthony, gràcies maca! mira si m'ha agradat que no he pogut resistir-me a posar-lo en una entrada;)
Quant a la recepta d'avui, sopa i putxero, de nou me l'ha explicat la mare ja que es tracta d'una d'aquestes preparacions tradicionals de l'illa que he menjat toooota la vida però mai l'havia fet. Segur que molts de vosaltres la identifiqueu amb plats tradicionals de la vostra zona, ja que al llarg de la nostra geografia es preparen receptes semblants però amb altres noms: escudella i carn d'olla a Catalunya, cocido a Madrid, olla podrida a Extremadura, Castella i Lleó, berza a Cadis, puchero a Andalusia, pote a Astúries, etc., cadascuna amb les seves pròpies varietats però iguals en el bàsic. Curiós no?
Als meus fills, aquest plat els agrada moltíssim, sobretot l'intens sabor que els ingredients deixen al brou que ells anomenen "sopa especial". La quantitat dels ingredients va "a ull", ja que així és com me l'ha explicat la mare, com quasi totes les receptes que m´explica, poseu més o menys segons el que us agradin. El que vaig fer per no equivocar-me massa doncs odio que quedin moltes sobres, va ser preguntar quin tipus de carn preferia cada comensal, i comptar un o dos trossos per persona. Si teniu sort encara podeu trobar alguna col esplèndida, a mi m'agrada aprofitar fins a l'últim aire fred per fer-ho, ja que aquest plat ens agrada encara que no estigui calent.
- Be trossejat
- Porc trossejat
- Carn picada
- Cansalada de porc
- Alls
- Julivert
- Un trosset d'unto
- 6 patates petites
- 3 moniatos petits
- 500 gr de cigrons bullits
- Una branca d'api
- Un tros de botifarró per persona
- Un tros de sobrassada per persona
- Col arrissada
- Aigua
- Sal
- Fideus fins
En una cassola prou gran, disposem les patates pelades i tallades per la meitat al llarg, els moniatos també pelats i tallats per la meitat al llarg, els cigrons bullits, l'api, la sobrassada i el botifarró, afegim una mica del brou del que hem preparat i li donem un bull. Si cal hi afegim més brou.
Rentem la col, la trossegem i l'afegim a la cassola. Tapem perquè amb el vapor es vagi fent tot a foc lent. Haurem de deixar que bulli fins que les patates estiguin ben fetes, per això anem comprovant cada parell de minuts, perquè tampoc hem de deixar que coguin excessivament perquè no es desfacin. Una estoneta abans de baixar-ho del foc hi afegim les pilotes de carn, amb cura perquè aguantin senceres.
Quan estigui tot fet, amb l'ajuda d'un cullerot anem recollint el brou de coure les verdures i el posem en una olla per coure-hi els fideus, si cal afegim més brou del preparat i reservat. Abans de servir, col·loquem la carn sobre les verdures i ho escalfem tot.
Si tengo una asignatura pendiente, verdaderamente pendiente, es el inglés. Mi colegio era religioso, solo de niñas, con uniforme y...se estudiaba francés. Tampoco es que tenga un conocimiento exhaustivo del idioma galo, así que igual tengo que concluir que soy una negada para los idiomas, pues como me dicen mis hijos: "mamá, si no sabes inglés es porque no quieres", y seguramente tengan razón, nunca he ido a una academia a aprenderlo pero no me ha dado pereza coger un avión y plantarme en la península para tomar clases de pan, sushi o lo que se presente. Pero sigue siendo mi asignatura pendiente.
¿Por qué os cuento todo eso? Porque me da mucha rabia cuando no puedo enterarme de lo que pone algo en ese idioma y agradezco un montón a quienes tienen la santa paciencia de traducirme las cosas, como hizo mi querida Gloria con este escrito de Dru Anthony ¡gracias guapa! mira si me ha gustado que no he podido resistirme a ponerlo en una entrada ;)
En cuanto a la recetita de hoy, sopa y puchero, de nuevo me la ha explicado mi madre pues se trata de una de esas preparaciones tradicionales de la isla que he comido tooooda la vida pero nunca la había hecho. Seguro que muchos de vosotros lo identificáis con platos tradicionales de vuestra zona, pues a lo largo de nuestra geografía se preparan recetas parecidas pero con otros nombres: escudella i carn d´olla en Cataluña, cocido en Madrid, olla podrida en Extremadura, Castilla y León, berza en Cádiz, puchero en Andalucía, pote en Asturias, etc., cada una con sus propias variedades pero iguales en lo básico. Curioso ¿no?
A mis hijos, este plato les gusta muchísimo, sobre todo el intenso sabor que los ingredientes dejan en el caldo que ellos llaman "sopa especial". La cantidad de los ingredientes va "a ojo", pues así es como me la ha explicado mi madre, como casi todas las recetas que me explica, poned más o menos según lo que os gusten. Lo que hice para no equivocarme demasiado pues odio que queden muchas sobras, fue preguntar qué tipo de carne prefería cada comensal, y contar uno o dos trozos por persona. Si tenéis suerte aún podéis encontrar alguna col espléndida, a mí me gusta aprovechar hasta el último aire frío para hacerlo, pues este plato nos gusta aunque no esté caliente.
SOPA Y PUCHERO
Ingredientes para 6 personas:
- Pollo troceado- Cordero troceado
- Cerdo troceado
- Carne picada
- Panceta de cerdo
- Ajos
- Perejil
- Un trocito de unto
- 6 patatas pequeñas
- 3 boniatos pequeños
- 500 gr de garbanzos hervidos
- Una rama de apio
- Un trozo de butifarrón por persona
- Un trozo de sobrasada por persona
- Col rizada
- Agua
- Sal
- Fideos finos
Preparación:
Empezamos preparando un buen caldo con las carnes de pollo, cordero y cerdo, el trozo de unto, sal y agua. Una vez hecho, lo colamos y reservamos las carnes en una bandeja. Hacemos pelotas con la carne picada, ajo y perejil.En una cazuela lo suficientemente grande, disponemos las patatas peladas y cortadas por la mitad a lo largo, los boniatos también pelados y cortados por la mitad a lo largo, los garbanzos hervidos, el apio, la sobrasada y el butifarrón, añadimos un poco del caldo del que hemos preparado y le damos un hervor. Si es necesario añadimos más caldo.
Lavamos la col, la troceamos y la añadimos a la cazuela. Tapamos para que con el vapor se vaya haciendo todo a fuego lento. Tendremos que dejar que hierva hasta que las patatas estén bien hechas, para ello vamos comprobando cada par de minutos, porque tampoco tenemos que dejar que cuezan excesivamente para que no se deshagan. Un ratito antes de bajarlo del fuego añadimos las pelotas de carne, con cuidado para que aguanten enteras.
Cuando esté todo hecho, con la ayuda de un cucharón vamos recogiendo el caldo de cocer las verduras y lo colocamos en una olla para cocer en él los fideos, si es necesario añadimos más caldo del preparado y reservado. Antes de servir, colocamos la carne sobre las verduras y lo calentamos todo.
_______________________________________
"Hi ha un món sencer dins nostre que necessita ser explorat. Viatja a través de tu mateix. Troba les principals atraccions i les valls amagades de la teva ànima. Aprèn perquè atreus al tipus de gent que està en la teva vida. Deambula més enllà d'aquestes raons, i enten-les. Pregunta-li al teu cor per què i per què no. Digues a la teva ment que es calmi i gaudeix del moment. Parla amb els ulls i fes que vegin a través de diferents perspectives. Troba't amb les cel·les dins dels teus errors i allibera't de tots aquests presoners. Descorda´t el cinturó de seguretat i viu a la vora de les teves oportunitats. Estima l'atles que és el teu cos, gaudeix el trajecte i tingues bons viatges. " (Dru Anthony)
Si tinc una assignatura pendent, veritablement pendent, és l'anglès. El meu col·legi era religiós, només de nenes, amb uniforme i ... s'estudiava francès. Tampoc és que tingui un coneixement exhaustiu de l'idioma gal, així que potser he de concloure que sóc una negada per als idiomes, ja que com em diuen els meus fills: "mamà, si no saps anglès és perquè no vols", i segurament tenen raó, mai he anat a una acadèmia a aprendre, i en canvi no m'ha donat mandra agafar un avió i plantar-me a la península per fer classes de pa, sushi o el que es presenti. Però segueix sent la meva assignatura pendent.
Per què us explico tot això? Perquè em fa molta ràbia quan no puc assabentar-me del que posa alguna cosa en aquest idioma i agraeixo un munt als que tenen la santa paciència de traduir-me les coses, com va fer la meva estimada Glòria amb aquest escrit de Dru Anthony, gràcies maca! mira si m'ha agradat que no he pogut resistir-me a posar-lo en una entrada;)
Quant a la recepta d'avui, sopa i putxero, de nou me l'ha explicat la mare ja que es tracta d'una d'aquestes preparacions tradicionals de l'illa que he menjat toooota la vida però mai l'havia fet. Segur que molts de vosaltres la identifiqueu amb plats tradicionals de la vostra zona, ja que al llarg de la nostra geografia es preparen receptes semblants però amb altres noms: escudella i carn d'olla a Catalunya, cocido a Madrid, olla podrida a Extremadura, Castella i Lleó, berza a Cadis, puchero a Andalusia, pote a Astúries, etc., cadascuna amb les seves pròpies varietats però iguals en el bàsic. Curiós no?
Als meus fills, aquest plat els agrada moltíssim, sobretot l'intens sabor que els ingredients deixen al brou que ells anomenen "sopa especial". La quantitat dels ingredients va "a ull", ja que així és com me l'ha explicat la mare, com quasi totes les receptes que m´explica, poseu més o menys segons el que us agradin. El que vaig fer per no equivocar-me massa doncs odio que quedin moltes sobres, va ser preguntar quin tipus de carn preferia cada comensal, i comptar un o dos trossos per persona. Si teniu sort encara podeu trobar alguna col esplèndida, a mi m'agrada aprofitar fins a l'últim aire fred per fer-ho, ja que aquest plat ens agrada encara que no estigui calent.
SOPA I PUTXERO
Ingredients per a 6 persones:
- Pollastre trossejat- Be trossejat
- Porc trossejat
- Carn picada
- Cansalada de porc
- Alls
- Julivert
- Un trosset d'unto
- 6 patates petites
- 3 moniatos petits
- 500 gr de cigrons bullits
- Una branca d'api
- Un tros de botifarró per persona
- Un tros de sobrassada per persona
- Col arrissada
- Aigua
- Sal
- Fideus fins
Preparació:
Comencem preparant un bon brou amb les carns de pollastre, xai i porc, el tros d'unto, sal i aigua. Un cop fet, el colem i reservem les carns en una safata. Fem pilotes amb la carn picada, all i julivert.En una cassola prou gran, disposem les patates pelades i tallades per la meitat al llarg, els moniatos també pelats i tallats per la meitat al llarg, els cigrons bullits, l'api, la sobrassada i el botifarró, afegim una mica del brou del que hem preparat i li donem un bull. Si cal hi afegim més brou.
Rentem la col, la trossegem i l'afegim a la cassola. Tapem perquè amb el vapor es vagi fent tot a foc lent. Haurem de deixar que bulli fins que les patates estiguin ben fetes, per això anem comprovant cada parell de minuts, perquè tampoc hem de deixar que coguin excessivament perquè no es desfacin. Una estoneta abans de baixar-ho del foc hi afegim les pilotes de carn, amb cura perquè aguantin senceres.
Quan estigui tot fet, amb l'ajuda d'un cullerot anem recollint el brou de coure les verdures i el posem en una olla per coure-hi els fideus, si cal afegim més brou del preparat i reservat. Abans de servir, col·loquem la carn sobre les verdures i ho escalfem tot.